"Jouw kleine leven, ons grote geluk"...Welkom op de site van Triple C Ammerlaan. Cas staat op deze site centraal, maar heel af en toe zijn papa Cees en mama Claudia ook te volgen...

vrijdag, februari 17, 2006

En hoe is het nou?

Even een update van onze kleine schat...

Cas is op dit moment een heel vrolijk mannetje. Wel erg ondeugend op z´n tijd maar dat hoort er een beetje bij. Hij is wel echt in een fase dat hij ons uit probeert. Hij klimt graag. Zo zit hij dan opeens op de (kleine) tafel en klimt hij uit z'n kinderstoel. Wel link dus af en toe. En best moeilijk afleren!!

Het lijkt wel of hij de afgelopen weken weer veel wijzer is geworden. Lekker kletsen (maar begrijpen doen we hem niet helemaal). Zelf snapt hij steeds meer, hij begrijpt echt steeds beter wat je wil, of wat je bedoelt :-) "Cas haal mijn schoenen maar even, Cas ga 'dat' maar in de keuken leggen, gooi maar in de prullenbak, Cas doe je pyjamabroek maar uit, Cas ga maar een boekje pakken, geef maar een kus en ga maar zwaaien..." Erg leuk en grappig als je hem dan ziet weg hobbelen... en wel makkelijk zo'n hulp in huis.

Wat eten betreft eet hij eigenlijk alles; van stamppotten, rijst, pasta tot olijven en feta. Hij is de laatste tijd wel lekker aan het 'spelen' met zijn eten. Kaas van het brood 'pulken' en bellen blazen met yoghurt in zijn mond...erg fijn!

Wat spelen betreft zijn de blokken het helemaal. Hij bouwt torens alsof zijn leven er van af hangt. En als het niet lukt (er stort regelmatig een bouwwerk in, of valt om) wordt hij echt kwaad. (Driftkikkertje?). Dan gooit hij z'n blokken op de grond en begint te piepen. Verder zijn de boekjes ook nog steeds favoriet. En 35 keer het zelfde verhaal lezen is alleen maar leuk! Elke avond lezen we standaard het boekje van Noach en de dieren.. Vooral het PAA (Paard) is geweldig.. Ook de poppenkast poppen worden regelmatig uit de kist gehaald. Maar wat natuurlijk het leukste is èn blijft, is stoeien met papa of mama. Op de grond, verstoppen achter de stoel en 'wegrennen', maar dan vooral achterom kijken en je uitdagen dat je hem moet 'pakken'! Gillen doet hij dan en schaterlachen.

De bad- en aankleedrituelen worden steeds leuker... maar duren vooral ook steeds langer! Volgens mij is hij ook behoorlijk ijdel. Hij ziet z'n moeder natuurlijk in de douche crêmetjes smeren en dat wil hij dan ook. En als je zegt "wat zit je haar mooi" gaat hij lachen en strijkt hij zelfverzekerd over zijn haren. 'Helpen' met aan- en uitkleden vindt Cas ook leuk.

Nou dit was het weer even... wordt vervolgd...