"Jouw kleine leven, ons grote geluk"...Welkom op de site van Triple C Ammerlaan. Cas staat op deze site centraal, maar heel af en toe zijn papa Cees en mama Claudia ook te volgen...

woensdag, februari 07, 2007

Peuter puber

Héél vaak lief, maar soms een echte peuter-puber! Dat is Cas op het moment. Hij wordt steeds wijzer, praat steeds meer en onthoudt ook veel meer dingen. Afgelopen week leek het er alleen wel op of hij ons heel erg wilde uitproberen. Veel jengelen en niet luisteren. Natuurlijk passen we alle 'technieken' van 'Super-Nanny' veelvuldig toe, maar af en toe... ;-)

Alles is 'NEE'! En vooral ook 'ZELF - DOEN!' Ook wordt hij driftig als iets niet gaat zoals hij wil. Soms word je er wel eens moe van. Nou hebben we gelukkig door dat je Cas echt af en toe even goed moet toespreken of zelfs op de gang of in de bijkeuken moet zetten. Als je dan alleen al zegt: "Niet...??" Dan antwoord Cas: "PIEPEN!" En dan moet je toch af en toe ook wel weer beetje lachen.

Vanochtend gingen we naar de kapper. "Kappertje-Lejo" noemt Cas hem. Of "kappertje knip-knip.." Cees is vorige week al zijn (wilde) haren kwijt geraakt en is echt hééél kort. Mensen die hem voor het eerst zien, spreken hem vragend aan met: "Zoohoo?!". Het staat heel erg leuk, maar ik zelf vind bij Cas wat langer haar toch leuker staan. En Cees is meer van het korte haar. Dus gisterenavond onder het eten, probeerden we Cas allebei een beetje te bewerken. Dus Cees zei: "Als Leo vraagt, hoe gaan we het knippen? Dan zeg jij: net als papa". Dus Cas praatte hem natuurlijk na: "Net als papaha". Zelf zei ik: "Nee hoor...we zeggen tegen Leo: niet tè kort!". En Cas beaamde dat, ja.. niet tè kort... En tsja wat is het geworden denken jullie?

Cas kwam binnen in de kapsalon en riep tegen Leo: "NIET TÈ KORT!!!!"